HR-V

 

A merész HR-V többet nyújt Önnek. Stílusos, sokoldalú, praktikus: olyan sokdimenziós vezetési élményt kínál, amely szigorú, ha kompromisszumokról van szó, és nagylelkű, ha szórakozásról. Egy sportkupé csodálatos vonalvezetése és egy szabadidőautó praktikus tere és felépítése teszi a világ kedvenc kompakt SUV autóját* alkalmassá arra, hogy lépést tartson az Ön életével.
 
 

SZEMBETŰNŐ
FORMA

 

A HR-V modern formája kellemes látványt nyújt, ugyanakkor a szíveket is megdobogtatja. Minden kifinomult vonásnak megvan a maga célja. A finoman kidolgozott vonalakat úgy tervezték, hogy az autó minél áramvonalasabb és üzemanyag-takarékosabb legyen.

A lényeg tényleg az apró részletekben rejlik, mint például a sötét króm első hűtőrács, a karcsú fényszórók, a hátsó króm díszítés vagy a sportos első lökhárító. Bárhova is megy vele, legyen akár egy hétvégi kiruccanás, vagy egy találkozó a városban, a HR-V tökéletesen idomul az Ön életéhez.
 
 

AZ ÚJ
HR-V SPORT

 

Merész és magabiztos: 18 colos, fekete könnyűfém kerekek, fekete díszítőelemek, dupla kipufogóvég – a HR-V Sportot úgy terveztük meg, hogy diktálja a trendet.

Az 1,5 literes VTEC TURBO erőforrása 182 lóerős, melyhez hatsebességes manuális, vagy automatikus CVT váltó társítható. A lenyűgöző menetdinamikához a Performance Damper lengéscsillapítórendszer, a változó áttételű szervokormány és az Agilis Vezetést Támogató Rendszer is hozzájárul.

A sportos vonal az utastérben is folytatódik a félbőr műszerfallal és ülésekkel, valamint a sötét tetőkárpittal.
 
 

PONTOSAN
ÖNRE SZABVA

 
 
A HR-V vezetőfülkéjét intuitív módon alakítottuk ki, így minden funkció pontosan ott helyezkedik el, ahol szüksége van rá. Az elegáns műszerfal a legmodernebb technológiával van felszerelve, mégis hihetetlenül egyszerűen átlátható és használható. A kétzónás légkondicionáló*, az elektromos működtetésű külső visszapillantó tükrök, a fűtött első ülések csak néhány, a számos felszereltség közül, melyek kellemessé teszik utazásait.
 
 

AZ ÖN ÉLETÉHEZ
IGAZODÓ

 
A HR-V azzal a céllal készült, hogy illeszkedjen az Ön életéhez. Nem csupán nagy belső teret, hanem sok jól kihasználható teret biztosít. A középen elhelyezett üzemanyagtartály több helyet szabadít fel a csomagtérben, helyet biztosítva a Honda innovatív Magic Seats ülésrendszere számára.

A 60:40-es felosztású ülések erőfeszítés nélkül igazíthatóak az igényeknek megfelelően. A hátsó üléseket sokféle hasznos módon lehet variálni. Az ülőlap egyetlen egyszerű mozdulattal felhajtható a fejtámla irányába, ezáltal magas, tágas teret biztosítva az első ülések mögött.

A csomagtartó hasonlóképp tágas a maga 470 literes* térfogatával, - amennyiben a hátsó üléseket is használjuk - és 1533 literes* térfogatával a tető vonaláig mérve, amennyiben a hátsó üléseket ledöntjük. A szélesre nyíló csomagtérajtónak és az alacsony rakodási magasságnak köszönhetően gyorsan és könnyen hozzáférhető a csomagtartó. A bepakolás csupán egy szempillantás műve.

Azonban nem csak az ülések lenyűgözőek. Az, hogy a HR-V olyan kényelmes teret biztosít a láb és a fej számára is, ami inkább csak a nagyobb autókra jellemző, önmagában is jelentős. A tágasság érzetét csak fokozza a nyitható üveg panorámatető** amelyen keresztül beáradhat a fény és a levegő.
 
 

MARADJON
KAPCSOLATBAN

 
A HR-V Honda CONNECT autós audio- és információs rendszere* DAB digitális rádiót és AhaTM alkalmazást** is tartalmaz. Ez lehetővé teszi Önnek, hogy internetes rádióadókon keresztül hallgassa kedvenc zenéit vagy akár a hírműsorokat, időjárás-jelentést, sporthíreket, podcastokat és hangoskönyveket. A BluetoothTM csatlakozási lehetőségnek köszönhetően összekötheti okostelefonját az autóban található telefonkihangosító rendszerrel, lehetővé téve, hogy útközben is elérhető legyen.

TÖBB LÁTÓSZÖGŰ HÁTSÓ KAMERA*
Hátrameneti fokozatba kapcsolva a hétcolos Honda CONNECT képernyőn megjelenik a tolatókamera képe, hogy lássa mi történik az autó mögött.

GARMIN NAVIGÁCIÓS RENDSZER*
A Garmin PhotoReal™ élethű képekkel jeleníti meg a közelgő kereszteződéseket és kijáratokat, nyíllal jelezve a sávokat az egyértelmű útmutatás érdekében. A rendszer részét képezi a prediktív útvonalmeghatározás, valós idejű csúcsforgalom-elkerülés, az utak sebességkorlátainak kijelzése, 3D épületmegjelenítés, domborzati nézetek és még sok egyéb.

ELEKTROMOS RÖGZÍTŐFÉK
A hagyományos kéziféket felvátva, több helyet biztosít a vezetőnek. Egy gomb segítségével, egy mozdulattal aktiválható, majd amint rálép a gázpedálra vagy ismét megnyomja a kapcsolót a rendszer kiold, Ön pedig folytathatja az utazást.

 
 
 

HELYEZZE MAGÁT
KÉNYELEMBE

 
Egy mozgalmas napon jól esik egy kis szünet. Lazítson! A HR-V tágas belső terét úgy terveztük meg, hogy valóban élvezetes legyen a benne eltöltött idő.

Lehet, hogy csak a heti bevásárlást intézi, de ez még nem ok arra, hogy ezt ne tágas térben, stílusosan tegye. A tágas utasteret olyan minőségi részletek egészítik ki, mint a króm ajtókilincsek, a bőr borítású kormánykerék és váltógomb*,biztosítva ezzel a HR-V-ben megtapasztalható luxus érzését.
 
 

KIVÁLÓ
TELJESÍTMÉNY

 

Fejlett technológia, amely lehetővé teszi a briliáns, különösen hatékony vezetést. Legyen szó akár az erőteljes, 182 lóerős 1.5 VTEC TURBO, akár a gyorsan reagáló, hatékony, 130 lóerős 1.5 i-VTEC változatról, a hatsebességes manuális váltó kifinomult, egyenletes vezetési élményt tesz lehetővé. Emellett fokozatmentes CVT automata váltórendszer is elérhető, amely a sebességhez igazodva biztosítja az optimalis motorteljesítményt. A végeredmény egyenletes és kényelmes vezetés. A csökkentett károsanyag-kibocsátás előnyei mellett az autó gyorsan reagál, és egyben megbízhatóbb is.

Mindkét motorváltozat rendelkezik alapjárat-leállítással*, ami kikapcsolja a motort, amikor a jarmű megáll. Ezt követően pedig automatikusan újra indul, amikor sebességbe rakja a váltót, biztosítva ezzel a rendkívül alacsony, 148 g/km-es (WLTP) / 121 g/km-es (NEDC)** CO2-kibocsátást.

Ha benyomja az ECON gombot, az üzemanyag-takarékosság még tovább fokozódik. Aktiválásakor ez a funkció a váltómű és a motor működését optimalizálja az üzemanyagmegtakarítás érdekében. Lehet, hogy nem veszi azonnal észre a különbséget, de majd feltűnik, ha egy kicsit ritkábban kell a benzinkutakat látogatnia.
 
 

KIEMELKEDŐ INTELLIGENCIA
KIEMELKEDŐ BIZTONSÁG

 
Utasainak, a forgalom más résztvevőinek és a gyalogosoknak a biztonsága mindig is a legalapvetőbb szempontok közé tartozott a tervezés során, ezért számos biztonsági kiegészítőt építettünk az új HR-V-be, melyeknek nagy része már a belépő szinttől az alapfelszereltség része.

Úgy gondoljuk, hogy az ütközések elkerülésének a legjobb módja, ha egy lépéssel előrébb járunk, ezért is kínáljuk Fejlett Vezetést Támogató Rendszerünk (Advanced Driver Assistance System) technológiáit. Ezek kiegészítő érzékelők formájában segítik a vezetőt, figyelmeztetnek, és cselekednek,ha szükséges.

A Honda elkötelezett abban, hogy autóink maximális biztonságot nyújtsanak, - a biztonsági funkciók nagy része már az alapfelszereltség része, amit az is bizonyít, hogy a HR-V is ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP tesztjein.

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER*
A rendszer vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, amikor sávelválasztó vonalat érzékel és az autó irányjelzés nélkül kitér a sávjából.

KÖZÚTI JELZŐTÁBLÁKAT FELISMERŐ RENDSZER*
A rendszer észleli a közúti jelzőtáblákat és jelzi azokat a vezető számára, amint elhalad mellettük. A rendszer egyszerre két táblát képes megjeleníteni.

AUTOMATIKUS TÁVOLSÁGI FÉNYSZÓRÓ*
Ez a funkció folyamatosan ellenőrzi a fényviszonyokat, és szükség esetén automatikusan vált a távolsági és a tompított fényszóró között.

RÁFUTÁSOS ÜTKÖZÉSRE FIGYELMEZTETŐ RENDSZER*
Amennyiben az első kamera autót érzékel a jármű előtt, a rendszer figyelmezteti Önt a ráfutásos ütközés veszélyére, időt adva a cselekvésre.

VÉSZFÉKEZÉST JELZŐ FÉNY
A rendszer gyorsan villogtatja az elakadásjelző lámpákat, figyelmeztetve az Ön mögött haladó vezetőket, hogy erősen kell fékeznie, csökkentve az esélyét a hátulról érkező ráfutásos balesetnek

FÉKASSZISZTENS
A Fékasszisztens abban nyújt segítséget, hogy vészfékezés esetén a jármű hamarabb meg tudjon állni.

INTELLIGENS SEBESSÉGHATÁROLÓ*
A rendszer a Közúti Jelzőtáblákat Felismerő funkció képességeit kihasználva mindig arra a sebességre állítja be az autót, amit a legutóbbi tábla jelzett.

HEGYMENET ELINDULÁST SEGÍTŐ RENDSZER
A Hegymenet Elindulást Segítő Rendszer emelkedőn való induláskor meggátolja a visszagurulást. Egy lejtőérzékelő segítségével, a féknyomás szabályozásával mozdulatlanul tartja az autót másfél másodpercig azt követően, hogy Ön kiengedte a fékpedált.

 
CITY-BRAKE AKTÍV VÁROSI FÉKRENDSZER


1: Amennyiben városi környezetben vezet 5–32 km/h sebességgel, egy esetleges ütközés elkerülése érdekében ez a rendszer figyeli az Ön autója és az Ön előtt haladó autó közötti távolságot.


2: Ha veszélyhelyzet van kialakulóban a HR-V vizuális (MID) és hangjelekkel figyelmezteti Önt.


3: Ha még ekkor sem reagál, és hamarosan bekövetkezne az ütközés, a City-Brake Aktív Városi Fékrendszer automatikus vészfékezést alkalmazhat, hogy amennyire csak lehetséges, csökkentse a sebességet. Jó vezetési körülmények mellett összességében akár meg is előzheti a balesetet.

 
 
 

Letölthető brosúrák: