CIVIC 5D

 

Határozott vonalaival és kifinomult íveivel egyszerre sportos, letisztult és egyedi a Civic. Persze a figyelemfelkeltő forma csak egy a megannyi pozitív tulajdonság közül, a páratlan menetkomfort, a kiemelkedő teljesítmény és a könnyű vezethetőség legalább ilyen erős érv a modell mellett.

A Civicet nem csak az átütő vezetési élmény és az ergonomikus, sportos vezetői üléspozíció teszi különlegessé, legalább ennyire fontos a dupla fogaskerekes kormánymű, ami precíz visszajelzésekkel és irányítással segít az előrejutásban. Ennek érdekében teljesen átterveztük a futóművet, és független, többlengőkaros (Multi-Link) rendszerrel szereltük fel az autó hátulját, amellett, hogy a MacPherson szisztémájú első felfüggesztést is továbbfejlesztettük.

További fontos újdonság az új, kis tömegű, nagy merevségű karosszériaszerkezet, amellyel még fürgébbé és fordulékonyabbá vált a modell. A hosszú, lelkiismeretes munka eredményeként minden idők legfejlettebb és legsportosabb Civicje látott napvilágot.
 
 
 

CIVIC
SPORT LINE

 
Céltudatos, erőteljes kisugárzásával, a parkolóban és menet közben is feltűnő jelenség az új Civic Sport Line. A drámai megjelenéséhez áramvonalas karosszériája és légterelői is hozzájárulnak. A sportos élmény az utastérben is folytatódik: alumíniumpedálok, piros varrások az üléseken, valamint bőrbevonatú kormány teszik teljessé a képet.

Akár a gazdagon felszerelt Comfort Sport Line-t, akár a még több funkcióval rendelkező Executive Sport Line modellt választja, biztosan megdobogtatja a szívét, bármerre is megy vele.
 
 
 

ERŐFORRÁSAINK
ÚJ NEMZEDÉKE

 
A legújabb Civichez tervezett erőforrások egyedülállóan fejlettek és kellőképpen izmosak és hatékonyak, hogy passzoljanak a dinamikus formavilághoz. Kettő benzines motor közül választhat: 1.0 VTEC TURBO, melynek csúcsteljesítménye eléri a 126 lóerőt, vagy erőteljes, 182 lóerős 1.5 VTEC TURBO.

Miután kiválasztotta az erőforrást, úgy az erőátviteli egységen a sor: a modell precíz, hatfokozatú manuális, illetve fokozatmentes, automatikus CVT váltóval érkezik.
 
 
 

KIEMELKEDŐ
HELYKÍNÁLAT

 
Olyan autót kívántunk létrehozni, ami valódi segítséget jelent, ezért a kategória egyik legnagyobb csomagterét alakítottuk ki és variálhatóság terén is a legmagasabb szintre emeltük a modellt. A széles ötödik ajtó, a 60/40 arányban dönthető hátsó üléstámla és az egy kézzel is könnyedén kezelhető csomagtérroló jelentősen megkönnyíti a használatot, ezáltal a hétköznapokat és az utazásokat is.
 
 
 

KIVÁLÓ MINŐSÉG,
MODERNEBB TECHNIKA

 
A gondosan formázott, kiváló oldaltartású ülésekben helyet foglalva egyből kiderül, miért oly különleges a Civic beltere. A széles, letisztult műszerfal, a kezelőszervek felhasználóbarát, egyszerű kiosztása, a karosszéria átláthatósága és a páratlan hangulat minden szempontból lenyűgözi a vezetőt.

Élvezze a kellemes hangulatot, az igényes, puha tapintású anyagokat és a kimagasló minőségérzetet! A hétcolos érintőképernyővel társított Honda Connect infotainment rendszer*, a kétzónás légkondicionáló, a fűthető első ülések és az intelligens, elektromos rögzítőfék még egy fokkal élvezetesebbé teszi az utazásokat. TA Honda CONNECT rendszer és a kétzónás légkondicionáló minden modellváltozathoz alapáron jár, kivéve az S és a Comfort kivitelt.
 

 
 
 

MARADJON
KAPCSOLATBAN!

 
A legújabb Civichez tervezett erőforrások egyedülállóan fejlettek és kellőképpen izmosak és hatékonyak, hogy passzoljanak a dinamikus formavilághoz. Kettő benzines motor közül választhat: 1.0 VTEC TURBO, melynek csúcsteljesítménye eléri a 126 lóerőt, vagy erőteljes, 182 lóerős 1.5 VTEC TURBO.

Miután kiválasztotta az erőforrást, úgy az erőátviteli egységen a sor: a modell precíz, hatfokozatú manuális, illetve fokozatmentes, automatikus CVT váltóval érkezik.

APPLE CARPLAY® ÉS ANDROID AUTO™
A Honda Connecthez egyszerűen csatlakoztathatók az **APPLE CARPLAY® ÉS ANDROID AUTO™ kapcsolatra képes telefonok, tehát a készüléken tárolt zenék lejátszására, üzenetküldésre, valamint hívások indítására és fogadására is lehetősége van a bent ülőknek.

MŰHOLDAS NAVIGÁCIÓS RENDSZER
Az integrált, műholdas Garmin navigációs rendszer segít megtalálni úti célját, és a valós idejű forgalmi információknak (TMC) köszönhetően mindig a leggyorsabb útvonalat választja.

NAGY LÁTÓSZÖGŰ HÁTSÓ KAMERA
Ha a vezető hátrameneti fokozatba kapcsol, a középkonzolon elhelyezett hétcolos képernyő azonnal megjeleníti a tolatókamera képét. A rendszer további két üzemmódot is felkínál, egyiknél fentről figyelhetjük az autó mögött zajló eseményeket, a másik pedig nagy látószöggel segíti a manőverezést.

 
 
 
 

ELSŐ
A BIZTONSÁG

 
A Honda SENSING a járműipar egyik legfejlettebb menetbiztonsági csomagja, minden modern eszközt, illetve berendezést magában foglal, ami oltalmat nyújthat a vezető és az utasok számára.

Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer
A rendszer észleli, ha valami (pl. egy gyalogos) a Civic útjába kerül, s azonnal figyelmezteti a vezetőt. Amennyiben a sofőr nem reagál, a rendszer automatikusan csökkenti a jármű sebességét.


Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer
A rendszer automatikusan beazonosítja a -100 méteren belüli, útmenti, előzést tiltó és sebességkorlátozó - közúti jelzőtáblákat, és megjeleníti őket a központi kijelzőn. A képernyő egyszerre két táblát képes felrajzolni.


Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer

Vizuális és hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha az autó irányjelzés nélkül hagyja el a forgalmi sávot.

Sávtartó Asszisztens
Automatikus kormánymozdulataival segít a sáv közepén tartani az autót, ezzel még pihentetőbbé és biztonságosabbá teszi a közlekedést autóúton és autópályán.


Intelligens Sebességhatároló
A vezető által be- és kikapcsolható Intelligens Sebességhatároló az Adaptív Sebességrögzítő és a Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer képességeit kihasználva mindig arra a sebességre állítja be az autót, amit a legutóbbi tábla jelzett.

Intelligens Adaptív Sebességrögzítő
Ez a rendszer képes megjósolni, hogy a szomszédos sávban haladó autó bevág-e a Civic elé vagy sem, és ennek fényében szabályozza a sebességet. Emellett képes a megadott távolságból követni az elöl haladó autót, így a vezetőnek nem kell folyton korrigálnia a tempót.

Útpályaelhagyásra Figyelmeztető Rendszer
A szélvédőre erősített kamera folyamatosan figyeli az utat, s ha azt észleli, hogy az autó letér az útpályáról, az elektronikus szervokormány segítségével visszairányítja a sávba. Bizonyos körülmények között arra is képes, hogy fékezéssel csökkentse a jármű sebességét.


Adaptív Sebességrögzítő Alacsonysebességű Követőrendszerrel*
A rendszer folyamatosan figyeli a Civic előtt haladó járműhöz viszonyított távolságot, s automatikusan gyorsít, illetve fékez, ha mértéke eltér az előre meghatározottól. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy az elöl haladó autó teljesen lefékez, a Civic önműködően lassít, sőt meg is áll, Önnek még csak hozzá sem kell érnie a fékpedálhoz.* Amint az autó előtt lévő jármű ismét elindul, a gázpedál érintésével ismét működésbe hozható a rendszer.
*Az Alacsonysebessegű Követés csak az automatikus váltóval felszerelt modellváltozatok esetében elérhető.

 
 
 

Letölthető brosúrák: