Honda e

 

A vadonatúj, elektromos Honda e dinamikus, kényelmes és páratlanul fejlett. Ez nem tanulmány vagy prototípus, hanem létező, megvásárolható modell – egy újabb megvalósult álom a Honda történetében. Tervezésekor a modern, városi életvitel járművekkel szemben támasztott követelményeit vettük alapul, így fürge, szellemes, egyszersmind kifinomult, kompakt és tágas modell született, ami magával ragadó vezetési élményt nyújt és egyáltalán nem bocsát ki károsanyagot.
 
 

TISZTA ÜZEM
LETISZTULT FORMATERV

 
A letisztult tervezés és a műszaki fejlettség minden részleten tetten érhető. Tükrök helyett például kamerarendszert alkalmaztunk, így csökkent az autó szélessége és légellenállása, a vezető pedig még biztonságosabban közlekedhet. A süllyesztett, csak igény esetén kipattanó kilincs szintén jövőbe mutató, praktikus megoldás, miként a fényszóróba integrált kamera és radar is.
 
 
 

TÉR, AMIT
SAJÁTJÁNAK ÉREZHET

 

A hangulatos, zavaró tényezőktől mentes beltérben nyugtató színek, valamint kiváló minőségű anyagok fogadják az utasokat, valamint elismerést érdemel a rendkívüli helykínálat és kényelem is. Hogy a Honda e utasai jól szórakozzanak, minden fontos információt megkapjanak és kapcsolatban maradhassanak a külvilággal, ösztönösen kezelhető érintőképernyő fut végig a műszerfalon, ami intelligens alkalmazások, illetve szolgáltatások teljes sorát kínálja fel.

A digitális környezet természetesen személyre szabható, így mindig az jelenik meg a kijelzőn, amit a vezető szeretne.
 
 

ÉLVEZZE A
TELJESÍTMÉNYT!

 

Az elektromosság tökéletes energiaforrás a városi közlekedéshez, hiszen a villanymotornak ezernyi előnye van. A gyorsítás egyenletes, nincs szükség sebességváltóra, a vonóerő pedig fordulatszámtól függetlenül mindig a vezető rendelkezésére áll. A 154 lóerős csúcsteljesítmény és a 315 Nm-es legnagyobb forgatónyomaték hihetetlenül dinamikussá teszi a Honda e-t, és precíz irányítása is gyerekjáték, hiszen négy független felfüggesztést kapott, súlypontja rendkívül alacsonyra került és 50:50 arányú tömegeloszlás jellemzi. A modell alapvetően a nyugodt, pihentető autózást támogatja, de Sport üzemmódba kapcsolva egészen más arcát mutatja, gyorsulása egy sportkocsinak is becsületére válna.

Ráadásul az Egypedálos Kezelhetőségnek köszönhetően sok esetben egyetlen pedál is elég a vezetéséhez. Ha a pilóta rálép a gázra, emelkedik a sebesség, lelépve róla pedig megindul a fékezés - ilyen végtelenül egyszerű. Persze van hagyományos fékpedál is, ha szükség lenne rá, és egyéb előnyöket is tartogat a típus. Ilyen egyebek mellett a mindössze 8,6 méter átmérőjű fordulókör, ami a legszűkebb városi utcákban is egyszerű manőverezést szavatol, és nagy könnyebbséget jelent az Automata Parkolás funkció, hiszen a legkisebb helyekre is segít biztonságosan leparkolni az autót.
 
 

KONNEKTOROS
ERŐMŰ

 

A Honda e hatótávolsága a 220 km-t is elérheti, így akár egy héten át is használható töltés nélkül városi környezetben. A töltő csatlakozóját könnyen elérhető helyre, a „motorháztető” középrészére tettük, és LED töltöttségjelzőt építettünk be mellé, így egy szempillantás alatt ellenőrizhető az akkumulátor állapota. A villámtöltővel (rapid) 30 perc alatt akár 80 %-ra tölthető az akkumulátor, tehát gyorsabban életre kelthető, mint egy okostelefon.
 
 

SZOROS
KÖTŐDÉS

 
 
A Honda e igazán okos szerkezet, a My Honda+ okostelefon-alkalmazással akár távolról is kommunikálhat vele. Például nyomon követheti a töltési folyamatot, felhúzhatja az ablakokat vagy felfűtheti az utasteret, így a leghidegebb napokon is meleg üdvözletben lehet része. Emellett digitális kulcsként is használható az applikáció, tehát nyitható és zárható vele az autó.

A hangutasítással aktiválható Honda Személyi Asszisztens rendszerrel „természetes társalgást” folytathat a pilóta, fejlett algoritmusai pedig megtanulják, miként tehetnek olyan – internetalapú – ajánlásokat, amelyek valóban a járműtulajdonos egyéni elvárásaihoz igazodnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a vezetőt az aktuális időjárás érdekli, esetleg töltőpontot, éttermet keres, vagy csak meghallgatná kedvenc számát, elég szólnia a személyi asszisztensnek, és máris segít...
 
 

Letölthető brosúrák: