Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Eseményeink

Új hibrid Hondák az önkormányzatnál


2013. Október 22, Új hibrid Hondák az önkormányzatnál, Honda Szallerbeck

mappa onkormanyzatKét újabb hibrid hajtású gépkocsit adott át használatra a XVIII. kerületi önkormányzatnak a Honda cég, amelynek zöld programja keretében a múlt ősz óta három személyautó és két – ugyancsak környezetbarát hajtású – robogó áll a hivatal dolgozóinak rendelkezésére.

Az autógyártó magyarországi képviselője és a Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata közötti partneri megállapodás példaértékű. A fővárosban hasonlóval egyelőre csak a IX. kerületben kísérleteznek.

– A tavalyi teszt kiértékelésekor kiderült, hogy a hibrid hajtású autóknak fele annyi volt a károsanyag-kibocsátásuk, mint a hasonló kaliberű benzines gépkocsiknak – mondta Szallerbeck Róbert, a két új autót átadó márkakereskedés ügyvezetője.

3456 0

A most kapott Jazz és Civic típusú autóval már öt darabból áll az önkormányzati gépkocsiflotta.

Ughy Attila polgármester az október 22-i átadón kiemelte, hogy az alternatív hajtású autók használatával igyekeznek példát mutatni.

– Már a polgármesterré választásom előtt is foglalkoztam azzal a gondolattal, hogy ha valaha lehetőségem lesz rá, akkor a példaadás abban is megmutatkozzon az általam vezetett hivatalban, hogy környezetbarát technológiákat alkalmazunk – mondta Ughy Attila. – Ugyanis, ha mi magunk nem kötünk a jövő nemzedéke érdekében olyan kompromisszumot, hogy lemondunk néhány lóerőről, illetve csillogó, divatos autómárkák használatáról, akkor hogyan várhatjuk ezt el a társadalomtól?

A polgármester hozzátette, hogy az elmúlt egy évben az önkormányzat által használt járművek annyival kevesebb szennyező anyagot bocsátottak ki, mint amennyi oxigént a Pestszentlőrincet és Pestszentimrét összekötő kiserdő egyharmada termel.

– Szeretném, ha folytatódna ez a zöld program, és a későbbiekben még több ilyen vagy ezekhez hasonló környezetbarát autót használhatnánk.

 

További képek...

 

Forrás: bp18.hu