Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

CR-V 9 sebességes Aut

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

2015.10.30 - Tokió legzöldebbje bordó: a Honda Clarity Fuel Cell


Tokióban bemutatták a Honda Clarity Fuel Cell üzemanyagcellás autót. A Toyota Mirai után a Honda is elkészítette új tüzelőanyag-cellás autóját. Jó hír, hogy ez legalább nem néz ki víziszörnynek.

Jövőre lehet már kapni, most meg hivatalosan is bemutatták és elárulták a legfőbb adatait is. Itt a Honda Clarity Fuel Cell, ami a 44. Tokiói autószalon Honda standjának legnagyobb sztárja. A Honda a Mirait már kínáló Toyota mögött a második japán gyártó, ami hidrogénhajtású üzemanyagcellás típust küld az útra. A Honda hosszú nevű Clarity Fuel Cellje is egy szedán, hossza 4,895 méter, szélessége 1,875, a magassága meg 1,475. Ötszemélyes az utastere, és a méreteihez relatíve tágas belteret úgy tudták kialakítani, hogy a hajtáslánc eleminek méretén ott faragtak, ahol csak tudtak. A Honda szerint így a hidrogéncellás erőgép nem nagyobb, mint egy szokványos V6-os motor.

146302 146301 146300

A Clarity Fuel Cell első fotóit már szeptember legvégén megmutatták, de eddig nem tudtuk, pontosan mi is különbözteti meg technikailag a korábbi FCX Clarity nevű, hasonló felépítésű kocsitól. A forma abszolút másodlagos, annál fontosabb, hogy a beépített cellák vastagsága 1 milliméterrel, azaz 20 százalékkal csökkent. Az egész csomag méretén így 33 százalékot tudtak csökkenteni, de a teljesítmény 177 lóerőre nőtt. A hidrogéntank 70 MPa nyomású, így 700 kilométer a hatótáv. A töltése teljes kiürülés esetén is csak három perc, ami nagyjából megegyezik egy átlagos autó benzintankjának a feltöltésével. Már csak kutak kellenének, ahol abrakolni lehet a lovat. A Honda jövőre kezdi meg újdonságának értékesítését, és a tervek szerint Európa bizonyos piacaira is eljuthat a Clarity Fuel Cell.

146305 146303