Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy frissen értesülhessen legújabb híreinkről, eseményeinkről, promóciókról! Kérjük, válassza ki melyik témákra kíván feliratkozni!

Honda Premium Quality

Eredeti Honda pótalkatrészek

Honda CASCO

honda casco wide skyscraper

Honda Autó hírek

2015.10.30 - Tokió legzöldebbje bordó: a Honda Clarity Fuel Cell


Tokióban bemutatták a Honda Clarity Fuel Cell üzemanyagcellás autót. A Toyota Mirai után a Honda is elkészítette új tüzelőanyag-cellás autóját. Jó hír, hogy ez legalább nem néz ki víziszörnynek.

Jövőre lehet már kapni, most meg hivatalosan is bemutatták és elárulták a legfőbb adatait is. Itt a Honda Clarity Fuel Cell, ami a 44. Tokiói autószalon Honda standjának legnagyobb sztárja. A Honda a Mirait már kínáló Toyota mögött a második japán gyártó, ami hidrogénhajtású üzemanyagcellás típust küld az útra. A Honda hosszú nevű Clarity Fuel Cellje is egy szedán, hossza 4,895 méter, szélessége 1,875, a magassága meg 1,475. Ötszemélyes az utastere, és a méreteihez relatíve tágas belteret úgy tudták kialakítani, hogy a hajtáslánc eleminek méretén ott faragtak, ahol csak tudtak. A Honda szerint így a hidrogéncellás erőgép nem nagyobb, mint egy szokványos V6-os motor.

146302 146301 146300

A Clarity Fuel Cell első fotóit már szeptember legvégén megmutatták, de eddig nem tudtuk, pontosan mi is különbözteti meg technikailag a korábbi FCX Clarity nevű, hasonló felépítésű kocsitól. A forma abszolút másodlagos, annál fontosabb, hogy a beépített cellák vastagsága 1 milliméterrel, azaz 20 százalékkal csökkent. Az egész csomag méretén így 33 százalékot tudtak csökkenteni, de a teljesítmény 177 lóerőre nőtt. A hidrogéntank 70 MPa nyomású, így 700 kilométer a hatótáv. A töltése teljes kiürülés esetén is csak három perc, ami nagyjából megegyezik egy átlagos autó benzintankjának a feltöltésével. Már csak kutak kellenének, ahol abrakolni lehet a lovat. A Honda jövőre kezdi meg újdonságának értékesítését, és a tervek szerint Európa bizonyos piacaira is eljuthat a Clarity Fuel Cell.

146305 146303